header foto
 
Bestuursinfo

Toekomstperspectief voor onze jongens

Nieuws afbeelding 6-3-2023 De tweede helft van het seizoen is pas net gestart, maar achter de schermen zijn we alweer druk bezig met volgend jaar. Het maken van nieuwe teams is namelijk elk jaar weer een flinke puzzel, zeker voor onze krappe jongenslijnen. Omdat we graag willen dat alle jongens met veel plezier kunnen blijven hockeyen, verkennen we momenteel de mogelijkheden voor samenwerking met hockeyclubs uit de buurt. 

Het aantal hockeyende jongens loopt helaas terug. Niet alleen bij ons, maar ook bij andere clubs in de regio. Om tot complete teams te kunnen komen, moeten jongens regelmatig vervroegd doorschuiven, mixen met de meiden of met dispensatie spelen. Dit is vanzelfsprekend niet ideaal. Rekening houden met vriendjes of met speelniveau is door de krappe aantallen al helemaal een lastige opgave. En het laatste wat we willen is dat jongens geen team hebben en buiten de boot vallen.

We doen uiteraard ons best om nieuwe leden te werven, maar daarnaast verkennen we momenteel ook de mogelijkheden voor samenwerking met de Terriƫrs en Uitgeest. Ook deze clubs lopen voor de jongenslijnen namelijk tegen dezelfde uitdagingen aan. Of en hoe we samen kunnen optrekken is in dit stadium uiteraard nog niet duidelijk, maar we delen de ambitie om alle jongens in onze regio met plezier en op niveau te kunnen laten hockeyen.

Wil je meedenken? Meld je aan! 
De komende tijd gaan commissieleden van alle drie de clubs met elkaar doorpraten over de jongenslijnen en verkennen wat de mogelijkheden zouden kunnen zijn. Uiteraard houden we jullie hierover op de hoogte. En mocht je het als lid of ouder leuk vinden om mee te denken en te werken aan dit initiatief: je bent van harte welkom, we kunnen zeker nog hulp gebruiken. Aanmelden hiervoor kan via [email protected] of [email protected]

Maarten Neve en Tanja Heijda 
TC Junioren en TC Jongste Jeugd